0 327 visningar

1 svar

Hur tillagar jag torkade stenmurklor?

Carina

24 nov 2007 kl. 15:38

Hur tillreder jag torkade stenmurklor?
Hur många vatten kokar jag av dem i? räcker det med två vatten?

Hälsningar Carina

0

klas jaederfeldt

24 nov 2007 kl. 16:25

om du har torkad dem i rumstemperarur i minst två månader, så skulle i allafall inte jag koka av dem,och ta bort smaken, utan bara blötlägga ,kasta blötläggningsvattenet och tillaga dem.
de akut giftiga ämnena bör vara borta , kvar finns de ev.cancerogena ämmnena, och här är det upp till dej att avgöra, jag har hört av livsmedelsverket att det inte är farligare att äta ett mål murklor då och då än att t,ex röka 2 cig. om dagen eller att altid andas in sthlmsluft

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone