Det fanns inte så gott om bilder på webben som jag trodde, men här är i alla fall en:
http://swefungi.se/PAGES_IO/Lactarius_repraesentaneus.html
Det finns flera stora gula riskor, men gulriskan känns igen på att den blir violett i skador efter ett tag.
Svavelriskans mjölksaft blir snabbt gul.
Dessa riskor brukar inte räknas som matsvampar, inte ens efter avkokning.
Kan det möjligen vara “Luden vitriska” som fått lite smutsigt gul ton?
Hittade en bild som kan visa på det lite gula intrycket.
Det är inte många andra riskor som blir så stora som du menar.
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://grzyby.strefa.pl/foto04/lactarius_vellereus_1.jpg&imgrefurl=http://grzyby.strefa.pl/Mleczaj_chrzastka.html&h=427&w=760&sz=63&tbnid=i9VujHT8c6cJ:&tbnh=78&tbnw=140&hl=sv&start=6&prev=/images%3Fq%3DLactarius%2Bvellereus%26svnum%3D10%26hl%3Dsv%26lr%3D%26sa%3DN
Gulriskan är ganska god att äta, det är bara att steka den, utan avkokning den har en lätt “parfymerad” smak. men akta er för att frysa in svamp med gulriska i, på något ätt ökar smaken under infrysningen så att det blir mycket osmakligt när man tinar uypp å sterker det
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.