Javisst! Mönstret på foten liknar verkligen kragskivling.
Växtplatsen oxå verkar stämma.
Jag hittar dem ofta i mossig fuktig granskog.
De är väl ätliga om de är i gott skick?
Har mumsat i mig några i somras i alla fall och vill minmnas att nån på forumet rekommenderat dem i sås till kycklingrätter.
Tack, jo, att det är något kragskivlingsartat insåg jag genast - men - de har ingen ring men växer i en sådan! Eller möjligen på en krokig, rutten granrot! Stor kragskivling ser inte ut så här; inte de jag ätit iaf. De här växer på en hyfsad plats med bl.a. violgubbe och i närheten rodnande kungschamp.
Stor kragskivling kan ibland ha rätt otydlig eller skadad ring.
De här ser ju rätt gamla och medfarna ut.
Tycker att man känner bäst igen dem på smak och arom, rätt speciell.
I övrigt känner jag bara till de blågröna och ärggröna varianterna och de är det ju inte.
De är väl f ö oätliga oxå.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.