En annan uppskattad sak, efter att man tröttnat på all julmat, är att bjuda på varma mackor med kantarellstuvning till vickning nån kväll i mellandagarna, om man har några kantareller kvar, det börjar sina i förråden efter 8 veckors sjukskrivning :(, hann inte fylla upp förråden i höstas, på grund av en bilolycka. ingen allvarig, är på bättringsvägen :)
Snittar av vitt bröd med smörstekta kantareller, soya, lite grädde, salt, nymalen vitpeppar, dekorera med en liten basilikakvist är mumsigt, tilltugg innan nyårssupén står framdukad.
När barnen var smindre fick var o en önska en rätt, det kunde bli allt från pannkaka till oxfile.
Senare har vi enats om något riktigt gott. Förra året hade vi italiensk buffè.Det blev ganska dyrt men värt varenda krona.O vad det blir i år har vi inte kommit på än.Här är anti pasti.
Nej Enelie, det är inte mitt porslin. Traditionsenligt firar vi den 1:a advent i Köpenhamn med god mat och besök på Julmarknaden.
Kongelige Dansk har en butik på Ströget och där fanns detta porslin, som kallas Flora Danica Fungi, i två glasmontrar. Vill du titta på porslinet i närbild ska du gå in på
http://www.royalcopenhagen.com/Dinnerware.aspx
rag brukar ha risksallad, i år blir jag utan för hittade inga riskor att salta in i höstas
http://www.jaederfeldt.com/~klas.jaederfeldt/FOV1-00019F10/FOV1-0001AF47/?OpenItemURL=S000B4CAB
Tack för tipsen:)
Brukar inte ha svamp på julbordet men i år blir det syltade trattkantareller och risksallad, två av mina nya erfarenheter från i år o som va jättegoda:)
Hade jag haft lite makrill kvar från i höstas hade jag gravat den för det va supergott det med:)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.