Håller med om att fjällig bläcksvamp inte passar att blanda med andra arter. Den har mild, fin smak och klarar sig alldeles utmärkt ensam.
Ta helst små ex och se till att rensa bort alla delar som ser ut att börja bläcka.
Jag steker den gärna och serverar som tillbehör till kokt fisk. Låt lite finhackad persilja steka med ett tag. Salta inte förrän mot slutet av stekningen. Undvik peppar!
Har faktiskt aldrig smakat fjällig bläcksvamp, kanske beroende på en upplevelse i barndomen.
Redan som 10-11-åring var jag svampfreak. En dag plockade jag en kasse full med bläcksvamp för att stolt presenta morsan.
Men hon blev chockad när hon fick reda på var jag plockat dem; på kyrkogården.
Hennes reaktioner på detta har satt djupa spår och nu får de stå där de står.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.