INGREDIENSER
TILLAGNING RECEPT
Smördegsplatta (17x8) 2,0 st
Ägg 1,0 st
Parmesan (nyriven)4,0 msk
Matfett till ugnsform eller bakplåtspapper.
Salt
Kryddor
Kryddningsförslag:
Kummin
Rosmarin (torkad)
Oregano (torkad)
Sesamfrö
Vallmofrö
Ger 6 stycken/portion
1. Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsplåt.
Finriv parmesan.
2. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
Pensla smördegsplattorna med ägg.
Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta).
3. Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och
dra samtidigt ut degen något på längden.
Lägg remsorna på ugnsplåten.
Strö över parmesan och salta lätt.
Krydda efter behag (ej nödvändigt).
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.
Det är halvfusk med färdiga smördegsbottnar men det är bra och lätt fixat.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.