0 6979 visningar

8 svar

Frysa in kantareller

Johan

24 jul 2002 kl. 11:49

Hej !

Jag undrar om det går bra att frysa in kantareller efter att man rensat dem.

0

Fritz

25 jul 2002 kl. 11:08

Jag brukar förvälla kantarellerna (utan fett)innan nedfrysningen. Sedan lägger jag dem i portionspåsar.

0

Svampe

25 jul 2002 kl. 18:55

Torka svampen så kan du förvara den utan att frysa in den. Frysa in en svamp i rått tillstånd skall man inte göra.

0

magr

25 jul 2002 kl. 19:22

Varför kan man inte frysa in kantareller ? Jag hár hört att det ska vara OK. Kan man torka gula kantareller ?
Från en nybörjare i svampskogen.

0

Lotta

26 jul 2002 kl. 01:36

Förväll och frys in, det blir bäst. Torkning gör den gula kantarellen lite besk tycker jag och det är ju synd.

0

Michael Krikorev

26 jul 2002 kl. 14:36

Färskfrysta kantareller riskerar att bli beska i smaken. Det slipper man om man kokar bort vattnet i svampen innan infrysning.

0

Monica, Bollnäs

29 jul 2002 kl. 23:42

För att få bästa resultat bör man inte koka bort allt vatten innan infrysningen, då riskerar man att svampen torkar i frysen. Så här gör jag:
Koka svampen så att nästan allt vatten försvinner. Slå sedan på mer vatten och koka upp på nytt. Låt svalna och se till att all svamp ät täckt av vätskan innan infrysningen.
När svampen ska användas: Värm en liten stund i mikron eller lägg hela klumpen direkt i stekpannan. Låt allt vatten koka bort och använd svampen precis som färsk.

0

magr

31 jul 2002 kl. 21:32

Tack för svaren, ska testa.

0

Tony

6 sep 2002 kl. 21:21

Vi har både torkat…laggt in råa..samt förvällt.

Torkat är utmärkt då man vill använda lite grann till såser som krydda tex. Men vi har i snart 25 är mest förvällt dom. Bästa resultat är att Lägga dom i en gryta (typ 10 liters) hälla i lite lite vatten så att de understa svamparna inte bränns vid. Koka tills all svamp är under spad. rör om då och då. Efter ca 5-7 minuter kokning då alla svamp är uunder spad..så tar vi ut svampen…häller dom i en stor sil…spolar kallt vatten över dem och lägger in i portionspåsar direkt utan att låta dom torka. Efter 2 år så smakar dom lika gott som om dom vore färska.  mvh

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone