För att få bästa resultat bör man inte koka bort allt vatten innan infrysningen, då riskerar man att svampen torkar i frysen. Så här gör jag:
Koka svampen så att nästan allt vatten försvinner. Slå sedan på mer vatten och koka upp på nytt. Låt svalna och se till att all svamp ät täckt av vätskan innan infrysningen.
När svampen ska användas: Värm en liten stund i mikron eller lägg hela klumpen direkt i stekpannan. Låt allt vatten koka bort och använd svampen precis som färsk.
Vi har både torkat…laggt in råa..samt förvällt.
Torkat är utmärkt då man vill använda lite grann till såser som krydda tex. Men vi har i snart 25 är mest förvällt dom. Bästa resultat är att Lägga dom i en gryta (typ 10 liters) hälla i lite lite vatten så att de understa svamparna inte bränns vid. Koka tills all svamp är under spad. rör om då och då. Efter ca 5-7 minuter kokning då alla svamp är uunder spad..så tar vi ut svampen…häller dom i en stor sil…spolar kallt vatten över dem och lägger in i portionspåsar direkt utan att låta dom torka. Efter 2 år så smakar dom lika gott som om dom vore färska. mvh
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.