0 433 visningar

5 svar

Pepparriska?

Carina

15 sep 2005 kl. 16:53

När jag rensar pepparriska! tar jag bort skivorna och hatthuden eller kan jag lämna dessa??

0

Marita

15 sep 2005 kl. 19:36

Ta bara bort det som är skadat av larver. Annars är det bara att dela i lagoma bitar och koka av.

0

Carina

15 sep 2005 kl. 20:45

Tack! för svaret..skall nu bara försöka göra något gott av dem…

0

jan holmgren

10 sep 2006 kl. 16:21

hur länge skall pepparriskan
förvällas?

0

Anders

10 sep 2006 kl. 16:40

Inte förvälla, Man ska koka dem i vatten i ca 10 min, och sedan hälla bort vattnet.

0

Lena i Nacka

10 sep 2006 kl. 17:29

Blanda med andra riskor annars blir det lite tråkig smak. Min mamma saltar ner efter förvällningen och sedan i vinter blir det finsk risksallad som är kanongott.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone