0 484 visningar

2 svar

Fia A

Lena M

15 sep 2005 kl. 18:34

Hej !
Du skrev att man skall undvika egna inläggningar i olja.Varför?
Om svampen har förvällts, om man hettar upp oljan ?
( frågar p.g.a att jag försöker med vitlöksmatinerd svampi olja )
Tack på förhand. Lena

0

Fia A

15 sep 2005 kl. 20:41

Även om bakterierna dör vid upphettning kan bakteriesporer överleva och bilda nya bakterier. I inläggningar med ättika är pH-värdet för surt för att bakterierna ska kunna växa till. I olja är det tyvärr möjligt att få en bakterietilväxt.

Klart att man kan göra inläggningar i olja, bara man har den i kylskåp och inte sparar den någon längre tid. :-)

0

H-G

15 sep 2005 kl. 23:54

Att ni inte förväller med lite ättika eller citronsyra.
Eller ännu hellre tillsätter lite askorbinsyra till den förvällda svampen. Ph trillar ner, och ni slipper oroa er för botulism.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone