0 295 visningar

6 svar

Smakat på Golit!

"JAS" Helsingborg

28 jan 2008 kl. 23:12

Fick ligga i blöt i uppkokt vatten i ca: 45min. Stekte den i smör, salt och vitpeppar tillsatte liten, liten skvätt Kikkoman hackade lite bladpersilja över det hela. Testade utan andra tillbehör och det var GOTT,mycket gott faktiskt så sänd mer :)). Den hade ett rätt så kraftigt tuggmotstånd har den det eller skulle den ha dragit en stund till, jag gillade tuggmotståndet. Sambo och barn gillade den åxå.

0

NadaL, Umeå

29 jan 2008 kl. 00:11

Kanske skulle du låta den ligga i blöt längre tid.Även som färsk,har Goliat lite tuggmotstånd.Själv har jag inte provat torkad än, för jag har fortfarande mycket i frysen.Det gläder mig att duo ch din familj tyckte om den.

0

Eva

29 jan 2008 kl. 08:15

Min erfarenhet säger att torkad goliat behöver ligga i blöt minst 3-4 timmar för att komma till sin rätt. Köttet hos den är mycket kompakt och därför kräver den lång blötläggning.

0

"JAS" Helsingborg

29 jan 2008 kl. 08:16

Hej Nada! De låg så länge att de sjönk till botten på kastrullen så jag antar att de var “mättade” med vätska. Jag har sett att några inte gillar doften, visst var det en kraftig svampdoft och är man lite doftöverkänslig så kan jag förstå om ett visst motstånd uppstår, det är nog som när jag känner stark parfymdoft, då vill jag spy. Det blir nog en Golitsoppa idag och så hoppas jag på lite skörd idag, skall straxt ge mig iväg ut i skogen. Vi hörs i kväll.

0

anithaumeå

29 jan 2008 kl. 08:37

Hej JAS!

Jag tillhör dem som inte tål Goliatdoften. Jag plockar och ger bort svampen. Om jag vill byta till mig lite ostronskivling från dig, vad skulle du tänka dig i utbyte? Torkad rödgul trumpetsvamp, kanske. Känner du för ett byte, kan du väl svara så ordnar vi resten.

Tack på förhand.

0

Eva

29 jan 2008 kl. 08:46

För alla som gillar goliat kan jag varmt rekommendera ost med goliatmusseron. Jag fick provsmaka häromveckan och blev imponerad - utsökt!

Beskrivning av osten kommer här:

Creme Goliat
En syrlig getost med en unik smak av skogens värdefullaste råvara Goliatmusseron Svampkonsulent Ann-Marie Johansson har omsorgsfullt plockat svampen som även kallas Matsutake. 100gr i glaskruka.

Se vidare i denna länk: http://www.melinslamm.se/getost.html

0

NadaL, Umeå

29 jan 2008 kl. 09:10

 
        Hej Jas,
En dag träffade min man och jag en Japan på “vårat” tallhed,som var glat överraskad över att “svenskar” tycker om Matsutake(tallsvamp).Han sa att det bästa är att gjöra soppa av Goliat och havsfisk.Til det behöver man bara grönsaksbuljong och att soppan ska kokas på svag värme under lock.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone