Har hittat den 2 ggr. På grova boklågor. Verkar växa både resupinat och hattbildande. Har tyvärr förlorat bilderna från växtplatsen. Doftar mycket av nån grönsak eller krydda som jag har svårt att definiera, anis, fänkål, selleri, lakrits ??
Nån som vet för jag har ingen aning.
Ja, Jan man kanske skulle testa om den är god. Hittade följande information under denna länk: http://www.mushroomexpert.com/ischnoderma_resinosum.html
As Ischnoderma resinosum matures, it becomes very tough and leathery, and much more “polyporeish.” Believe it or not, however, the fleshy young caps are not only edible, but quite good. The species is typically listed as “inedible” in field guides, but I suspect this is because authors have mature, leathery specimens in mind. I do not recommend this species for beginners, but if you are 100% sure of your identification Ischnoderma resinosum is well worth a culinary experiment. Try only a few bites the first time, however; fleshy polypores are notorious for causing “allergic reactions” (minor gastric distress) in some individuals. You will need to use only the soft edges of young fruiting bodies, and you should probably cook the mushrooms a little longer than usual, to soften them up.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.