Det ser ut som en svavelticka (Laetiporus. sulphureus). Kallas “Chicken of the woods” och anses ätlig. Om det är i Virginia i USA som du har hittat svampen så delas arten numera upp i flera olika arter med olika ekologiska nischer (L. gilberstonii och L. conifericola.). Se mer på mykoweb:
http://www.mykoweb.com/CAF/species/Laetiporus_gilbertsonii.html
http://www2.nrm.se/kbo/krypt/eksvamp/laetsulp.html.se
Intressant!
Observerade exemplar snarlikt detta foto häromdagen på pilträd.
Kan det vara den berömda “kycklingen”?
Trodde den växte på ek.
OBS! Detta var i Sverige alltså, den sitter förmodligen kvar på sin plats och har jag tur (och tid) kanske jag kan plocka lite av den och testa.
Är det att rekommendera ett smakprov?
absolut skall du det Bo, men svampen skall ha kvar sina vackra färger, och den får inte vara så ung att den känns sladdrig. skär i bitar och koka av, krydda som du vill, (kanske lite curry, och en maskerande gräddsås)
Svampen har ett tuggmotstånd som liknar det i kyckling eller höna
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.