0 881 visningar

24 svar

"Ostpinnar" Recept på forumet

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 16:59

Liten mat fråga:
Det har funnits inlagt ett recept i en tråd om tilltugg som man gjorde med smördegsplattor (tror jag) och stark ost.
Jag har sökt men inte lyckats hitta det.
Någons som minns detta och vet vilken tråd jag kan hitta det i?

Tack på förhand!

0

Ostpinnar Recept på forumet

Birgitta D Tranås

22 mar 2008 kl. 17:11

Kolla Svampsoppa JAS från 30/12 07

0

Ostpinnar Recept på forumet

cicki T Belgien

22 mar 2008 kl. 17:16

Tror att jag var “skyldig” till detta?
Hittar det inte heller men det var ett grilltilltugg som funkar i ugnen också.
Blöt grillpinnarna i trä så dom inte tar eld. Blanda smördegen med typ Västerbotten eller annan lagrad stark ost. Blanda i lite torkad svamp. Gör “korvar” och vira degen runt pinnen. Pensla med olivolja och in i varm ugn 10 min, eller på grillen.

0

Ostpinnar Recept på forumet

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 17:24

Tack båda två!
Jag stod här med Västerbotten och smördegsplattor och hittade inte rätt i sökningarna.
Nu är båda recepten sparade.:)

0

Ostpinnar Recept på forumet

gunhild

22 mar 2008 kl. 18:06

Norma gav mig ett bra recept på osOststänger SVARA
INGREDIENSER

TILLAGNING RECEPT

Smördegsplatta (17x8) 2,0 st

Ägg 1,0 st

Parmesan (nyriven)4,0 msk

Matfett till ugnsform eller bakplåtspapper.

Salt

Kryddor

Kryddningsförslag:

Kummin

Rosmarin (torkad)

Oregano (torkad)

Sesamfrö

Vallmofrö

Ger 6 stycken/portion

1. Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsplåt.
Finriv parmesan.

2. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
Pensla smördegsplattorna med ägg.
Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta).

3. Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och
dra samtidigt ut degen något på längden.
Lägg remsorna på ugnsplåten.

Strö över parmesan och salta lätt.
Krydda efter behag (ej nödvändigt).

4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.

Det är halvfusk med färdiga smördegsbottnar men det är bra och lätt fixat.


/Norma 2007-12-30 20:33:00

————————————————————————————————————————
tpinnar.

0

Ostpinnar Recept på forumet

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 18:11

Jag tänkte prova det receptet men har bytt ut till Västerbottenost istället.
Jag tror att det kan bli gott.

0

Ostpinnar Recept på forumet

gunhild

22 mar 2008 kl. 21:24

Det gjorde jag också tog Västerbottensost alltså det blev jättegott!

0

Ostpinnar Recept på forumet

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 21:29

Vad bra att du har provat. Då vet jag att det kommer att bli lyckat.
Det är en av mina favoritostar så jag tänkte att det nog skulle bli en god smak på pinnarna.

0

Västerbotten ost

Robban

22 mar 2008 kl. 21:58

Bra att ni håller på en så god ost,själv var jag på Netto för ett litet tag sedan och såg tillfälligt parti lagrad ost från Danmark. Mmm
gott tänkte jag och handlade, kom hem och skulle provsmaka!!! Det luktade som jag hade tagit förra årets skogs-fiske och arbets strummpor laggt dessa i en påse i solen ca 1 vecka. Vad jag gjorde med osten ja jag är ju smålänning!!

0

Västerbotten ost

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 22:11

Det är inte lätt att vara smålänning i dessa dagar;)
Jag lider med dig.

Jag äter enbart långlagrad ost från Falköpings mejeri och Västerbottenost. Samt, använder vällagrad Grevé i matlagning. Tänk dig en trattkantarellsoppa och på slutet tar jag i riven Grevé som får smälta ner i soppan. Det blir så gott! (Men det är ingen GI-kost precis.)

0

Västerbotten ost

Robban

22 mar 2008 kl. 22:31

Aldrig nått dåligt utan något bra, Har en 4-del kvar i kylen,och barnen med kompisar har aldrig varit så lite i kylen. Dörren är stängd nästan hela dygnet.

0

Västerbotten ost

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 22:37

Tur i oturen alltså.
Jag har för mig att den danska osten smakar gott men lukten är ju som sagt som du beskrev den förrut. En fördel att vara förkyld om man ska äta den.

0

Västerbotten ost

Robban

22 mar 2008 kl. 22:41

Kanske skulle man ligga i koma och få den intravenitiöst,( oj svårt ord det där).:)

0

Västerbotten ost

Enelie, Linköping

22 mar 2008 kl. 23:19

Det kan ju vara en idé.
Bara du inte hamnar i koma när du öppnar kylskåpsdörren imorgon bitti:-)

0

Västerbotten ost

Bengt Sandh

22 mar 2008 kl. 23:48

Robban, om du tar bort “iti” så blir det bra.

Glad Påsk!

0

Bengt

Robban

22 mar 2008 kl. 23:54

Tack ska du ha. ska föröka lägga det på minnet.

0

Enelie

Robban

22 mar 2008 kl. 23:56

har klurat ut hur frukosten skall klaras av. Hade ni inte en tråd i höstas där ni la in foton av er sjaälva? Här e jag

0

Enelie

Robban

23 mar 2008 kl. 00:07

Skulle ju vara en bild ochså.

0

Enelie

Bengt Sandh

23 mar 2008 kl. 01:15

Har du svår fotsvett p.g.a. fotsvamp?

0

Robban

Enelie, Linköping

23 mar 2008 kl. 14:18

:)))
Du har verkligen garderat dig.
Dansk ost är inte att leka med;)

0

Bengt

Enelie, Linköping

23 mar 2008 kl. 14:24

Du har verkligen avslöjat mig.
Du anar inte hur besvärande det är.
Jag gör allt för att dölja mitt problem.

0

Bengt, Större bild

Enelie, Linköping

23 mar 2008 kl. 14:50

Förra bilden blev alldeles för liten. Den här kanske det syns bättre på.

0

Mer ost

Robban

23 mar 2008 kl. 19:04

Här är en som jag tror passar forumet. Det är inte min Danska, Inte ens från mit kylskåp. Förslag på namn tack.

0

Mer ost

cicki T Belgien

23 mar 2008 kl. 19:11

“luckylivecheese”

0

klä av dig naken fis

camilla

10 maj 2009 kl. 13:31

kläav dig helt naken fis
från upp till tå
efer det ska du sälja dåmm
till utomlans till frankrike+
du ska säljass åxå själv till
usa så att du får bara ha derass kläder på dig hela livet
dag och natt
ska du ha dåmm
på dig tills du dör
du ska vara där från med nu på
en gång
du ska vara där från med nu
tills du dör

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone