Liten mat fråga:
Det har funnits inlagt ett recept i en tråd om tilltugg som man gjorde med smördegsplattor (tror jag) och stark ost.
Jag har sökt men inte lyckats hitta det.
Någons som minns detta och vet vilken tråd jag kan hitta det i?
Tack på förhand!
Tror att jag var “skyldig” till detta?
Hittar det inte heller men det var ett grilltilltugg som funkar i ugnen också.
Blöt grillpinnarna i trä så dom inte tar eld. Blanda smördegen med typ Västerbotten eller annan lagrad stark ost. Blanda i lite torkad svamp. Gör “korvar” och vira degen runt pinnen. Pensla med olivolja och in i varm ugn 10 min, eller på grillen.
Norma gav mig ett bra recept på osOststänger SVARA
INGREDIENSER
TILLAGNING RECEPT
Smördegsplatta (17x8) 2,0 st
Ägg 1,0 st
Parmesan (nyriven)4,0 msk
Matfett till ugnsform eller bakplåtspapper.
Salt
Kryddor
Kryddningsförslag:
Kummin
Rosmarin (torkad)
Oregano (torkad)
Sesamfrö
Vallmofrö
Ger 6 stycken/portion
1. Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsplåt.
Finriv parmesan.
2. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
Pensla smördegsplattorna med ägg.
Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta).
3. Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och
dra samtidigt ut degen något på längden.
Lägg remsorna på ugnsplåten.
Strö över parmesan och salta lätt.
Krydda efter behag (ej nödvändigt).
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.
Det är halvfusk med färdiga smördegsbottnar men det är bra och lätt fixat.
/Norma 2007-12-30 20:33:00
————————————————————————————————————————
tpinnar.
Bra att ni håller på en så god ost,själv var jag på Netto för ett litet tag sedan och såg tillfälligt parti lagrad ost från Danmark. Mmm
gott tänkte jag och handlade, kom hem och skulle provsmaka!!! Det luktade som jag hade tagit förra årets skogs-fiske och arbets strummpor laggt dessa i en påse i solen ca 1 vecka. Vad jag gjorde med osten ja jag är ju smålänning!!
Det är inte lätt att vara smålänning i dessa dagar;)
Jag lider med dig.
Jag äter enbart långlagrad ost från Falköpings mejeri och Västerbottenost. Samt, använder vällagrad Grevé i matlagning. Tänk dig en trattkantarellsoppa och på slutet tar jag i riven Grevé som får smälta ner i soppan. Det blir så gott! (Men det är ingen GI-kost precis.)
kläav dig helt naken fis
från upp till tå
efer det ska du sälja dåmm
till utomlans till frankrike+
du ska säljass åxå själv till
usa så att du får bara ha derass kläder på dig hela livet
dag och natt
ska du ha dåmm
på dig tills du dör
du ska vara där från med nu på
en gång
du ska vara där från med nu
tills du dör
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.