Micke, gå in på sökmotorn så får du nog några svar. Annars testa den här länken http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=87539&fnr=1&sok=stenmurkla&Start=0&Offset=50&ipos=1
Jag har precis letat upp en annan tråd från forumet.
Den kanske också kan ge dig lite vägledning.
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=58057&fnr=1&sok=murklor&Start=50&Offset=50&12
Livsmedelsverket rekommenderar inte att man äter Stenmurkla men man tillåter försäljning av konserverade och det går bra att sälja färska till restauranger men man får förövrigt inte handla med Stenmurklan. Det har visat sig att även efter torkning som inte är en så bra metod ( Giftet avges vid torkning och man kan bli dålig redan här) att bli av med giftet och att det även finns skadliga ämnen kvar efter 2 avkok. Ingen svamp att leka med även om jag själv har ätit rätt mycket av den men numera avstår jag helt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.