0 298 visningar

11 svar

Bråk

Sofia, Skåne

19 apr 2008 kl. 16:12

Det finns tydligen individer här på forumet som ibland kläcker ur sig oförskämdheter. Jag skulle vilja föreslå för alla att inte svara eller reagera på sådana inlägg. Att behandla dem som luft. Om vi alla gör så, kommer personen som kommit med ett spydigt inlägg förstå att han/hon passerat gränsen.

Vi kan inte begära att Micke i tid och otid ska behöva radera inlägg. Vi ska vara tacksamma att han skapat detta eminenta forum.

Genom att inte reagera på spydiga inlägg, hjälps vi alla åt för att upprätthålla trevlig stämning här på forumet.

0

Trompette des Morts

19 apr 2008 kl. 16:26

tack sofia !!

håller fullstændigt med dig !!

0

Robban

19 apr 2008 kl. 18:36

Håller med jag med. Trompette har förstått att du kan det här med nässlor, har provat för första gången i år och ja jag kommer fortsätta käka nässlor. Men hur länge kan man plocka dom, och tar du med kvistarna ochså.

0

Sofia, Skåne

19 apr 2008 kl. 20:50

Robban, jag brukar bara plocka toppskotten och då tar jag med stjälkarna för stjälken är ju inte så grov där. Visst är det gott med nässlor!

0

"JAS" Helsingborg

19 apr 2008 kl. 21:06

Om man plockar på samma ställe hela tiden så bryter det nya skott som är späda och de går ju att plocka hela sommaren: jag har faktiskt haft en nässelodling och skördade med en modifierad gräsklippare. Tyvärr är det inte efterfrågan hela vegetationsperioden utan bara på våren? Ja jag undrade i flera år varför det inte går att sälja under sommaren och hösten, för som sagt klipper eller skördar man hela tiden så är de lika goda och späda som just nu. har just ätigt de som pappa och jag plockade i dag. tips. fräs lite gul lök blanda i finhackade och förvällda nässlor, krydda med vitpeppar, salt, muskot och någon buljongtärning (efter eget tycke) jag kör med italiensk ört. och rör i cremefrech (?stavfel eller), hetta upp och njut, passar utmärkt till fisk.

0

Robban

19 apr 2008 kl. 21:07

Såg att jag skrivit kvistar men menar naturlkigt vis stjälkar. O ja smakar bra och tack.

0

Nässlor

Charina Halland

19 apr 2008 kl. 21:10

går fint att blanda ner i bröddegen med. Blir fint gröna limpor :)

0

Trompette des Morts

19 apr 2008 kl. 21:13

kul att fler gillar næsslor hær !

før någon tid sedan trodde jag att jag var ensam om det efter att en viss person i sala sagt att man skulle stoppa upp næsslorna i ett visst kroppshål…..ss

0

Robban

19 apr 2008 kl. 22:11

Tack Sofia, Jas och Charina inga sura miner där inte!

0

Nässlor

Sofia, Skåne

19 apr 2008 kl. 22:47

Charina, så bra att du påminner om nässlor i bröd. Det hade jag nästan glömt och jag har ju recept på det i min receptpärm. Tack :)

0

Nässlor

brittta

20 apr 2008 kl. 20:22

Jag har glömt=slarvart bort mitt recept på nässselbröd, kan du sända “snabbinfo”.I min familj har vi som tradition sen flera generationer tillbaka att alltid äta nässelsoppa med körvel och gräslök i varje Valborgsmässoafton,för gärna denna tradition vidare. Nyttigt-HÄLSOSAMT OCH billigt. Ni vet väl att det går utmärkt att frysa in förvällda nässlor -så kan man njuta primören året runt!

0

Nässelbröd

Sofia, Skåne

20 apr 2008 kl. 20:54

Jag har inte bakat det på länge, men så vitt jag minns var det ett bra recept. Berätta gärna hur det blev, Britta!

Färska nässlor måste först torkas i ugnen, ta bort grova stjälkar, bred ut i långpanna, 50 grader tills de är spröda. Mät upp 1-2 dl.

25 g smör
3 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 tsk socker
2 dl fil
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
9 dl vetemjöl
ev pensling, mjölk

Smula nässlorna lite och blanda med mjölet. Följ ett vanligt brödrecept med dubbeljäsning. Forma två medelstora bröd. Grädda i 200 grader ca 30 min på nedersta falsen.

Lycka till!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone