Ser ut som gyttrad röksvamp:
http://www2.nrm.se/kbo/svampbok/gyttrk.html.se
http://svampguiden.com/art/visa/lycoperdon_pyriforme
Röksvampar anses ätliga så länge de är vita i köttet, men de hör inte till mina favoriter.
Det är därför som det är bra att ha många svampböcker och titta på mycket bilder och gå mycket i naturen så att man har chans att lära sig arternas variationsbredd. Kanske någon av bilderna här stämmer bättre:
http://botit.botany.wisc.edu/toms_fungi/nov2001.html
http://www.biopix.dk/Photo.asp?Language=da&PhotoId=15632
http://images.google.com/images?q=Lycoperdon+pyriforme
På vilket sätt överensstämmer inte bilderna?
Kolla den här då:
http://www.biosurvey.ou.edu/okwild/misc/images/wolfart.jpg
Se där, nu ser man ju tydligt att det är röksvamp och inte någon gyttrad skivling!
Riktigt unga röksvampar tycker jag fungerar i blandningar med t ex vanlig kantarell, trattkantarell och blek taggsvamp. Det är väl ungefär dessa man kan hoppas på att hitta såhär års.
Har faktiskt aldrig testat att äta anrättningar av enbart röksvamp.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.