0 382 visningar

15 svar

En Blomma men vilken?

"JAS" Helsingborg

13 maj 2008 kl. 22:17

Jag vet, vet ni?

0

Jeanette P, Lulé

14 maj 2008 kl. 12:59

En liten gissning bara.. Orkidé av något slag kanske

0

"JAS" Helsingborg

14 maj 2008 kl. 23:48

Långt därifrån Jeanette. Här blir det frukter som de flesta av oss har ätigt.

0

Sofia, Skåne

15 maj 2008 kl. 01:18

Det är för tusan ett blommande olivträd, JAS! Är det ditt??

0

Tina Nordberg Kolsva

15 maj 2008 kl. 07:27

Håller med om oliv.

0

"JAS" Helsingborg

15 maj 2008 kl. 08:50

Javisst är det Oliv och ja det är mitt, det är inte så stort och står på min inglasade balkong. Mitt stora fick jag ge bort för det tog för stor plats och blev för otympligt att släpa ner och upp för trapporna när det skall ut och in vår och höst.

0

Sofia, Skåne

15 maj 2008 kl. 15:50

Hur tar du tillvara oliverna, JAS? Det är väl inte så enkelt.

0

"JAS" Helsingborg

15 maj 2008 kl. 21:50

Blir tyvärr mycket sällan oliver då de kräver ett klimat som är väldigt svårt att hålla på våra breddgrader oavsett om man har dem ute eller i pensionärskuvös. Har vid två tillfällen köpt “råa” oliver i utlandet och tagit hem för att försöka lägga in dem men misslyckats båda gångerna. Jag har fått recept av en libanesiska men, som sagt det sket sig.

0

Sofia, Skåne

15 maj 2008 kl. 22:17

Det är förvånande att färska oliver direkt från trädet smakar så illa och att de blir så goda efter inläggning. Då kommer en helt annan smak fram.

0

"JAS" Helsingborg

16 maj 2008 kl. 00:02

Jag skall göra en lång historia kort. I mycket het dag på Kos (1974), en lång vandring utan något att dricka, går gennom en olivlund och får lust att smaka på oliver direkt från trädet. Vandringen till närmsta vattenhål(bar) blev otroligt lång och rent djävulskt plågsam. Bit ALDRIG i en färsk oliv.

0

Sofia, Skåne

16 maj 2008 kl. 01:12

Jag har gjort samma misstag! :(

0

Tina Nordberg Kolsva

16 maj 2008 kl. 09:23

Det gjorde jag åxå i Marocco 1976.
Var på utflykt till en bergsby och hela sällskapet gick på led i olivlunden. Jag som gick längst fram tog en o smakade (urk, de bakom mig ropade var det gott?
JAAAAA svarade jag, det blev strax ett väldans spottande o fräsande i ledet.Fick ingen klapp på axeln.
Om det var gott? Testa nån gång!
Vi förlovade oss på den resan.

0

Sofia, Skåne

16 maj 2008 kl. 13:55

Jag smakade min på en kibbutz på 70-talet. Vi borde ge ut en antologi “Olivberättelser”.

0

"JAS" Helsingborg

16 maj 2008 kl. 18:49

Det sägs att man blir torr i munen av att smaka på Slånbär, HA då har man inte testat råa oliver, eller hur.

0

Tina Nordberg Kolsva

16 maj 2008 kl. 23:08

Torr i munnen är bara förnamnet.
De smakar inte alls illa.Mycket tärft.

0

Tina

"JAS" Helsingborg

17 maj 2008 kl. 12:33

Tärft? Jag skulle säga “Frant”? men vi menar nog samma sak ( det är nästan så man ryser)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone