Nu har jag läst originalartikeln:
http://uk.reuters.com/article/reutersEdge/idUKNOA64083920080516?pageNumber=3&virtualBrandChannel=0&sp=true
Franska tryffelodlingar har utökats mycket de senaste 20 åren, och av naturliga skäl förlagts till varma områden eftersom arten är värmekrävande. Det var en rejäl nedgång i produktionen under flera år i början av 60-talet också, men nu, när den senaste vintern bara gav hälften så stor skörd som beräknat på grund av torka, kommer genast den globala uppvärmningen på tal. Resonemanget går inte riktigt ihop med de franska böndernas krav på att få fortsätta utökningen av arealerna för tryffelodlingar..
Att den franska produktionen minskat från ca 1500 ton/år under 1800-talet till ca 10-50 ton/år numera kan knappast förklaras med någon global klimatförändring, utan snarare urbanisering, gödsling och kemikalier i det moderna jordbruket som spolierat många av de tidigare förekommande naturliga tryffelmarkerna.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.