Jag har ingen erfarenhet av att torka stenmurklor i hushållstork. Tänkte kolla med er här på forumet om någon har nåt vettigt att säga om denna metod. Har i kväll för första gången plockat drygt fem kilo jättefina stenmurklor på ett av våra hyggen. Jag var bara där för att kolla hur det stog till med nyplanteringen men när jag såg alla murklorna kunde jag bara inte gå därifrån…
Tack för ditt svar Birgitta D! Jag har hört att det påstås försvinna mer gift om man torkar murklorna under lång tid. När det gäller kvalité på annan svamp bör den ju torkas så snabbt som möjligt för att det ska bli bra. Jag får inte riktigt ihop detta resonemang. Vore kul att få veta hur ni andra gör med stenmurklor. Jag äter dom inte själv utan ger bort dom till murkelfanatiker som blir överlyckliga.
jag torkar mina stenmurklor med att spruta rumstemperead luft på dem, när de sdan känns torra låter jag dem ligga luftigt i 2 månader innan jag lägger dem i burk med tättslutande lock.
de är nu så giftfria att jag klarar att äta dem, å vid tillagning så blötlägger jag bara , kastar vattnet å till-lagar
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.