0 183 visningar

3 svar

Någon

Lena M

27 maj 2008 kl. 06:58

som brukar avkoka toppmurklor ?

I några böcker står det faktiskt att det rekommenderas av säkerhetsskäl. Att förväxla den med stenmurklan tycker jag låter långsökt och jag åt för ca 10 dagar sedan och mår bra. Vad menas ?

0

NadaL, Umeå

27 maj 2008 kl. 07:26

Tycker att du gjorde rätt. Toppmurklor behövs inte avkokas.

0

Trompette des Morts

27 maj 2008 kl. 07:33

kan man inte se skillnad på stenmurkla och toppmurkla skall man nog ægna sig åt något annat æn svamp !!!

0

Lena M

27 maj 2008 kl. 07:43

Inga problem för min del men citerar ur Bo Nylens svampbok.

” Den kräver vanligtvis ingen avkokning, men åtgården förordas ändå som säkerhet vid tillredning av alla murklor “.

Det var den meningen som jag tyckte var lite märklig.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone