0 402 visningar

2 svar

torka soppar

Danne

16 aug 2002 kl. 15:52

Jag undrar vilken konsistens torkade soppar ska ha. Tidigare har det framkommit att trattkantareller ska vara knastertorra. Gäller det även annan svamp, t ex soppar. Mina blev nämligen en aning sega.

0

Michael Krikorev

29 aug 2002 kl. 11:15

Ju mindre fukt de torkade svamparna innehåller desto längre är hållbarheten.
Hög luftfuktighet gör det svårare att få svamparna “knastertorra” om man inte använder en bra torkanläggning, men det är nödvändigt att torka svamparna ordentligt om man ska förvara dem i flera år med bibehållen smak.

0

Tobbe

3 sep 2002 kl. 15:04

Min uppfattning är att även soppar, oavsett art, ska bli knastertorra. Om de blir lite sega har de inte torkat riktigt - kan bero på torkanläggningen eller på att de inte skivats tillräckligt tunt. Men även om de inte är helt torra kan de hålla sig länge ändå.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone