Hej!
I Finland gillar vi riskor, framför allt skägg-, skogs- och pepparriskor.
Jag måste väl nåt tag sända in recept på “finsk svampsås” på riskor. Förvällda (ni kallar det tydligen avkokning) riskor stekta i smör, vetemjöl, lök, salt, vitpeppar, mjölk, grädde. En av mina favoritsvamprätter.
Säsongen börjar vara över för riskorna, fast jag hittade ännu för en vecka sedan (16.10!)goda pepparriskor. De växer ofta på höga ställen på berg dit frosten inte når.
Där hittade jag också sandsoppar som jag tog till vara. Mycket goda!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.