0 381 visningar

5 svar

skäggriska

nathalie

5 okt 2005 kl. 13:15

jag har hittat ett ställe där det växer mycket skäggriskor,
nu undrar jag om det är en bra matsvamp som man ska ta reda på?

0

Cobran

5 okt 2005 kl. 16:15

skarp. måste avkokas.
det finns säkert tips i receptbanken eller i databasen.

0

Britten

5 okt 2005 kl. 18:25

Har man dåligt med annan svamp kan man ta vara på den. Jag kokade av 10 min och sedan gjorde jag risksallad på skäggriska för ett tag sedan, ingen höjdare och jag har för mycket av annan svamp för att göra mig det besväret med avkokning igen. Britten

0

Kurt

6 okt 2005 kl. 07:54

Som sagt så kan skäggriska passa för risksallad (efter avkokning), men den bör saltas först i så fall. Förutom smaken så blir också konsistensen fastare vid saltningen.

0

Danne

6 okt 2005 kl. 13:34

Jag har vid ett par tillfälle använt skäggriska för risksallad och tyckt att den varit mycket god. Den har efter 10 minuter avkokning en lagom skarp smak som bryter bra med gräddfil och lök. Konsistensen tycker jag är mycket bra. Fast och fin.

0

Börje Holm

23 okt 2005 kl. 22:51

Hej!
I Finland gillar vi riskor, framför allt skägg-, skogs- och pepparriskor.
Jag måste väl nåt tag sända in recept på “finsk svampsås” på riskor. Förvällda (ni kallar det tydligen avkokning) riskor stekta i smör, vetemjöl, lök, salt, vitpeppar, mjölk, grädde. En av mina favoritsvamprätter.
Säsongen börjar vara över för riskorna, fast jag hittade ännu för en vecka sedan (16.10!)goda pepparriskor. De växer ofta på höga ställen på berg dit frosten inte når.
Där hittade jag också sandsoppar som jag tog till vara. Mycket goda!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone