Så här blev blek ostronmussling.
Ingridienser:
Blek ostronmussling, en liten tegelröd björksopp, en liten aspsopp, från gräsmattan en karljohan, en grönkremla. Vitlöksklyfta, 1/2 gul lök, bacon, två ägg, salt vitpeppar, prästost, vitt vin.
En vitlöksklyfta och en halv gul lök steks i blandning av margarin och olivolja, lägg i svampen låt puttra en god stund, slå i 1/2 dl. vitt vin, låt vinet koka in, stek upp bacon och blanda i svampen, rör ned ägg, skiva över ost och grädda i ugn. Det blev gott med en mild svampsmak blandat med bacon och ägg. Dryck mariestad 3,5.
Låter mumsigt fast jag skippar bacon om jag prövar ditt recept.
Föreställer mig att allt kommer att smaka rökt om man har i det.
Men det är förstås en smaksak om man gillar rökt så blir det nog OK ändå.
Gillar man rökt kanske det även skulle funka med rökt lax, om man inte äter fyrfotingar villsäga!
Sparar receptet i alla fall!
Tackar!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.