Under en buskpion kom för en vecka sedan tre svampkroppar upp. Som bilden visar kraftig, mycket hård fot med ring, utan strumpa, fjällig hatt, täta beige lameller. Doftar säreget utan att påminna om något annat. Köttet fast och aningen gulbeige. Svensk svamp eller importerad med plantan?
Grattis, bra tomtsvamp!
Jag borstar av dom, skär i lagom ätbitar och steker tämligen hårt i varm-het stekpanna med mycket/tillräckligt med SMÖR. OBS, ingen fördärvande “förkokning”.
Sen saltar jag med GOTT gourmetsalt på tallriken eller brödbiten, gärna knäckebröd - och så krävs det ju tbh!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.