Äntligen fick jag lön för mödan. Är nyss hemkommen med 5 l kantareller av på forumet onämdbar kulör. Men jag kan säga så mycket som att de inte var blåa. Dessa plockades vid en mosskant strax utanför Sala, med åtskilliga mygg och bromsbett som följd, vilket det var värt.
Äkta smör är bra.
Ett tips från restaurangkocken är att klara smöret. Smälta smöret och avskilja den klara delen från den oklara. Steker man i klarat smör framkommer en speciellt fin nötaktig smak.
http://www.recepthjalpen.se/articles_ghee.php
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.