I dag har jag för första gången plockat två fina mandelriskor.
Jag skulle bli jätte glad om någon ville dela med sig av recept.Dom har ju en lite speciell lukt.
Jag har förstått att de ska tillagas länge men hur länge?
Ska dom förvällas?
Hoppas ingen tar illa upp för att jag ställer en receptfråga här.
måste tipsa om min favvosajt där jag hittat många bra svamprecept
http://www.hittarecept.se/
Den här är inte dum.
Pastasås på mandelriska.
Hackade mandelriskor det man har eller ca 5 dl.
Går bra att blanda med annan mild svamp.
1 msk vetemjöl( kan uteslutas)
ca 5 dl av den grädde som samvetet tillåter
smör till stekning
mjölk/ att späda med om det blir tjockt
färsk dill ( rikligt )
salt o peppar
Stek svampen på svag värme en god stund 15-20 min.Strö över mjöl,häll i grädde. Koka 5 min.
Späd ev med lite mjölk/grädde.
Krydda med salt peppar o dill.Servera som pastasås.Mums, smakar som skaldjur.
Smaklig måltid.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.