trodde det var en fårticka,vit uppe på,mörka fläckar på ovansidan ganska hård,men har skivor under hatten,och bryter man den kommer det vit mjölk??Tänkte göra en stuvning med kantareller och använda den som utfyllnadssvamp,hittar den inte någonstans i någon beskrivning.Mvh Björn
Men om du vill veta vad det är så är det en vitriska. Alla vitriskor är oätliga, men kanske ej giftiga. Det finns några arter att välja på. Om skivorna är väldigt täta är det slät vitriska, annars luden vitriska eller etterriska. Om “mjölken” blir grön efter en halvtimme är det rynkig vitriska.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.