...ingen speciell utpräglad smak faktiskt mer än svamp. Ett blindtest och jag har knappast gissat på just den arten, möjligtvis storkremla eller liknande. Vi njöt mer av själva upplevelsen - att först under en hel vecka ha spanat efter delikatessen och sen dagen före hemresan lite småfrusna droppa in på en krog för en kopp värmande kaffe och plötsligt upptäcka att i barens drickakyl högst ovanpå ett fat till bredden fylld med kj, så ligger den där i olika storlekar. Från stort ägg till fullt utvuxen. Vi trillade bokstavligt talat baklänges av förtjusning. Krögaren Mauro Zucca tände eld i den öppna spisen, ställde fram vin för att därefter gå i köket och anrätta några ex till oss, dels i sallad dels till stenkolsgrillat kött, ja då var lyckan fulländad om man säger så. Krogens namn?
Locanda Del Muggianeddu, Via Mons Tore 10, Tonara, Nuoro. Telefon? +39 784 63885.
Kejsarflugsvampen finns lika långt ut som vinet växer, en bit upp i Tyskland med andra ord.
Kejsarflugsvampen bildar mykorrhiza med ÄKTA kastanj. Denna art blir nog svår att hitta i Sverige.
Södra Tyskland är det närmaste ställe där det kan vara möjligt att hitta kejsarflugsvamp.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.