Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Eeehh, hur skickar man bilder?
Med en svår 9-dagarsabstinens i bagaget blev det i går utflykt till några NR i Uppsala k:n, med tre tonåriga barnbarn som faktiskt GILLAR utflykter med mm och mf!.
Vi hittade en dikessnöbollschampinjon, ses på “flygbild”, en superdöd fnöskticka och nåt skinn, meningslöst att avbilda.
De bleka kantarellerna “hann inte bli skördade före kosläppet”; allt har gått fel detta torrår. Idag har det nyssligen kommit ett ännu okänt antal mikrometer åskregn som nog är borttorkat fö...mer…
måltid med färsk plockad svamp har jag nu smällt i mig.En stor näve nejlikbroskskivling från gräsmattan.Attan vilken fart det blev när det väl började regna.
Vad har ni hittat för gott?
I förrgår var jag ute på stadsskogen i Sala i hoppet att finna en enda liten fruktknopp, av kantarell, men jag kammade noll. Samma sak nyss, när jag besökte mosskanterna vid ekeby mosse. Enligt rapporterna är det inte lika illa i hela landet, men här i salatrakten ser det inte bra ut. Hur är det hos er?
Såg nyss Pelle Holmberg med orkidéer på TV4 och kom då att tänka på naturarrangemang i Uppland.
Här finns en “affisch” med några intressanta evenemang.
http://www.alvkarleby.se/start/guideschema_id803.pdf
(Svamp 7/9)
Och här finns Biotopias program för hela året; ännu flera tillfällen att besöka uppländsk natur!
http://www.biotopia.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=35
“Rikkärr i Hållnäs” är ju “hemma hos Dieter, “Rikkärr i Jumkil” hemma hos mig.
Några ...mer…
Usch, har blivit biten av 2 fästingar igår. Såhär tidigt är rekord. Ingen ovanligt annars för min del, de små liven älskar mej. Drabbades av Borrelia förra sommaren, ingen allvarligt men ändå. Man borde nog ge sig iväg och ta ett par sprutor.
*klick*
Nu har den andra plattickeflugan kläckts, en hona. Så nu finns det en av varje.
Jag har just fått i min hand en användarhandledning för Artportalen.med svampexempel. Den har tagits fram av bl.a. Anders Dahlberg Michael Krikorev och Niklas Lönnell.
Just precis vad jag och säkert många andra behöver för att rapportera mera.
Stort tack!
Kollade svampkonsulenternas nya hemsida och hittade detta projektarbete om lacktickan.
http://www.pallin.nu/pdf/projekt_lackticka.pdf
Detta konstverk är nr 2 av 12 efter Konstvägen sju älvar. Läs mer på denna adress.
http://www.konstvagen.se/
Vi har varit på guidad utflykt till våra förfäders boställen på Rönnliden. Hittade en del svampar som ni kan få sätta namn på.
Dom första två på en stubbe och nästa på en murken bräda på en gammal kvarn snart översvämmad pga bäverns dammar.