Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Plockad i Småland i mossig barrskog.
Kanske en konstig fråga som jag har men blev lite fundersam och nyfiken i alla fall.
Det känns inte speciellt lockande om man inte är en “Cortin” men jag hittade ett recept på nätet.
Vet inte om jag ska tro på det och våga prova.
Jag är extremt försiktig med att äta svamp som jag inte är “flera hundra procent” säker på.
Den anses oätlig men hittar inget om att den är giftig.
Stekt länge med smör, grädde och parmesanost.
https://taffel.se/blog/att-ata-stinkkremla
Några synpun…mer…
Växtplats: Skogstomt i södra Dalarna
Stämmer det att citrongul slemskivling svartnar vid tillagning? Plockade några idag som jag var säker på tills jag förvällde dem och de behöll sin ljusa färg.
Kan man ätta Rå stensopp ? Bara som ett äpple eller rå hyvla den
Nu ska jag ut i skogen på svamp och bär jakt . Är det för tidigt . Eller för tort . Jag bor i vinåker. Det har regnat 10 gånger melan maj och juli. Hur är odsen att jag hittar svamp. Det får jag givetvis se när jag kommer ditt . Men är det någon ide att ta sig in i skogen .
Någon som kan identifiera denna? Rödbrun och läderaktig på hatten.