Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Östergötland, kalhygge
Vad är det för svarta prickar, ibland täcker de hela toppen på gula kantareller? Kan man äre svampen ändå eller skära bort det svarta och äta resten eller ska man slänga hela svampen?
Tack på förhand Per
Har hittat mandelriska för andra gången..har bägge gångerna tyckt att den har en tydlig smak av läder. Har postat bilder och fått bekräftat att arten stämmer.. Den är ju 5-stjärnig här på svampguiden, så jag undrar hur ni brukar tillaga den?
Svampen växte på en ekstubbe i södra Halland.
Vi är ute och kollar svamp i Västerbottens kustlandskapet och kommer till ett sandigt område. Där sticker det upp torra bruna typ svampar som det röker lite från när man rör i dom. Ser ut som om det är nån svamp som torkat men har aldrig sett detta för. Vad kan det vara? Tog lite bilder på där dom står , hur foten ser ut när man tar upp den och när vi skurit den itu. Det var säkert ett 20 tal i sand området. Har nån fler bild än 3
Plocka det denna idag. Tror att den är en mjölskivling. Lite smutsrosa på undersidan. Vad säger ni?