Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Har någon provat att göra egen svampfond/buljong? Tanken slog mej igår,när jag satt och klippte fötterna från rökslingarna, att de svampfötter som är sega och trådiga kanske kan bli till bättre nytta? Jag har tidigare torkat och malt till krydda, men det hade varit kul att testa nåt nytt!
Hittade dessa svampar nere i södra Skåne och tyckte vid första anblick de påminde om en sorts kantarell. Men tror inte så är fallet, och vill därför gärna veta om någon här vet vad det är?
Växte i gran ich tallskog, bland mossa.
Bör man engagera sig eller bara gå förbi? Är den tillräckligt god?
När kan man börja hålla utkik efter dom rödgula trattkantarellerna’, om man bor i Dalarna tro? Är det för tidigt redan nu?
Hej var någonstans ska jag åka i Halmstad för att hitta kantareller
Någon som vill hjälpa mej-plockat igår, i Hälsinglands skogar bland mossa å skogsstig… trodde jag plockade pepparriska, men efter att kollat å jämfört med bilder på laktrisriskan, pepparriska, även skogsriska…så är jag Väldigt osäker… svamparna på bilden luktade Inte distinkt av anis,bara ganska gott! Antydan till mjölkstockning snarare än vit,klar saft… men som sagt : hjälp !!