Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hoppas att det är någon som kan hjälpa mig! Vi har varit ute i skogen och jag tror att vi har hittat taggsvamp men dessa har inte så stora taggar utan det är mer som en sopp. Om man jämför med den riktiga taggsvampen så ser man stor skillnad. Men min fråga är om det går att äta denna svamp?
Hör kanske inte hit men vill påpeka om stenmurklans beskrivning: om du torkar den så SKA den kokas 2x5 minuter innan den lagas till. Och den är god.
Finns någon som kan tipsa om var jag kan hitta, Trattkantarell i Piteå...
Hälsingland -gräsmatta-idag! “Tror” väl att det är champinjoner..? Den största mäter 19 cm i dm! Men i vilket skick tillagar ni era svampar??? Inte enbart champinjon utan alla sorter. .?En del skriver att dom lÃ¥ter lite dÃ¥liga fÃ¥r Ã¥ka med i kastrullen -andra,att larver Ã¥ hela fadderullan fÃ¥r oxÃ¥ Ã¥ka i???jag skickar fler bilder. ...
Hej!
Plockade denna i en tallglänta fylld av ormbunkar i södra Skåne.
Eftersom den saknar mörka markeringar på stammen förstår jag det som att det inte är en stolt fjällskivling.
Däremot rodnar den inte vid tryck eller snitt som Rodnande fjällskivling “ska” göra.
Vad kan detta vara för svamp?
Hejsan!
Är ny på svampar, letar mest kantarell och vill vidga vyerna. Fann denna vid en slänt i björk/ekskog i bland 20 cm högt gräs norr om Växjö. Svampen luktar lite nötigt, väldigt gott.
Har försökt med svampguidens matsvampslista och Google men vågar inte bestämma art.
Tacksam för tips, MVH Chrille
Hej!
Jag funderar på vad detta är för svamp? Och om den är ätlig eller ej
Fram till i morse kände jag inte ens till att det fanns nÃ¥gonting som kallades “snylting”. Jag vet att jag har sett kraftigt angripna svampar som luktar sÃ¥ att det kan fylla en hel glänta och jag har sett Karl-Johan som har haft en större fläck av vitt “mögel” som jag antar är snylting - men jag blir ocksÃ¥ lite konfunderad när jag läser pÃ¥ forumet.
Hur känner man igen en Karl-Johan som inte är sÃ¥ angripen? Det talas om “gula fläckar” pÃ¥ hatten, kan nÃ¥gon beskriva lite mer ingÃ...mer…