Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej!
För ett par dagar sedan köpte jag gula kantareller på torget. 50kr/halvt kilo. Försäljaren var generös och lade på rejält på vågen och det blev 7hg för 50kr.
Kände mig nöjd och tyckte att jag gjort ett kap.
Döm om min förvåning när jag kom hem och luktade och smakade på en och upptäcker att dom är både smak och luktlösa. Jag tyckte nog att dom var lite torra också.
Kan dom ha legat för länge eller hur blir det så här.
Jag stekte dom i smör. Smakade fortfarande i…mer…
En lite speciell svamp. Undrar vad det är? När jag såg den först hade den klara droppar som såg ut som hallonsaft på ovansidan. Nu när det varit torrt ett tag är också svampen torr. Jag skar isär den och den är kompakt och mörkbrun som syns på bilderna. Den växer i magra marker på ett berg med mycket tall och lavar. Enstaka lövträd företrädesvis björk.
Varför finns inte någon sökfunktion?
Uppdaterar min fråga om någon vet hur det ser ut med kantareller i Hemavan/Tärnaby? Tacksam för svar
Hej!!
Även om dom allra flesta håller ganska hårt i sina “smultronställen” så tänkte jag höra om någon vet med sig att det finns kantareller runt Vännäs? Jag är nyligen hitflyttad och vet inte riktigt i vilken ände jag skall börja leta!
Tacksam för minsta hint! :)
och det sista inlägget… än så länge. tänkte ju lära mig att se skillnad på riskor/kremlor/giftiga skivlingar i sommar. den vänstra svampen har jag nyss gjort ett inlägg om (tror själv att det är en slags riska) men vad är den högra svampen för sort (samma svamp i mitten som höger)? hatten nästan kastanjebrun. väldigt fina nästan vita och jämna skivor undertill. tacksam för om någon ids svara på mina Kirunasvampar :)