Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej,
sedan några år har det funnits en slinga med hur status är för KJ i vårt avlånga land.
Tänkte det kunde vara intressant med en sådan slinga igen :)
Själv har just nu inte nån KJ att rapportera i de områden jag brukar vara Landvetter Hyssna Horred.
Här är slingan från förra året:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=234501&fnr=1&sok=inventering&Start=0&Offset=50&106
Hej!
Jag har plockat så pass mycket Karl-Johan så kan inte ta hand om mer nu.
Funderar lite på att sälja till någon uppköpare! Någon som har erfarenhet av detta? Hur ska det levereras? Ska man ta bort något eller man säljer den som den plockas i skogen?
Någon som vet någon som köper i Skåne / Halland eller Småland?
Tacksam för mer information vad som gäller så man gör rätt!
Hej!
Vad ska man ha för svamp tork? Plockar en del KJ och Tratt kantareller och vill kunna torka dem! Tar det lång tid och torka KJ och hur mycket kan man lägga i varje omgång?
Ska man bygga en egen? Funderar om man köper en köks skåp och göra nät hyllor och borra lite hål längst ner och 2 st fläktar längst upp som drar ut luften! Det är då ingen värme utan bara ren luft som dras igenom.
Hoppas på hjälp!
Hej! Skogarna är fulla av den här svampen, men jag antar att den inte är något att ha eftersom ingen plockar den. Vet ni vad det är för något?
Skalet är chokladbrunt och väldigt tunt. Inuti hatten är köttet helt vitt och fast. Därunder är den smutsgul i tunna stavar som står så tätt så de bildar en fast massa. Undersidan av hatten ser just “svampig” ut. Om man klämmer på det vita och gula i hatten så trycks det ihop på ett blött sätt, lite som tuggummi.
Foten liknar karl…mer…
Är detta karl—Johan eller annan ätlig svamp?
Du som har bra tillgång på fin KJ helst med vita rör och som förväntar att säsongen varar ytterligare c:a 2 veckor: hör av dig snarast!
Du bör bo inom en radie av max 15 mil från Borås.
Maila mig till christer.z@telia.com
Hej!
Jag har blivit kontaktad av en person, som undrade varför 5-6 bitar av en karljohan vid förkokningen blev grön under hatthuden.
Tacksam för synpunkter i detta spörsmål! är
Arne Gusta