Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
jag blir aldeles konfys när jag läser inlägg och i böcker om biskopps mössorna den vanliga och den lömska. tydligen omöjliga att skilja på, det finns inga bilder på den lömska typen. kan man äta den ? om så är fallet ska den behandlas som stenmurklan ? jag vill så gärna smaka den nu när jag äntligen hittat några men törrs jag?
Hej alla!
Var precis och skördade massor av trattkantareller i utkanten av Stockholm. Upptäckte dock att det låg en liten toppig spindelskivling i svampkorgen. Plockade naturligtvis bort den men undrar om jag kan behålla trattkantarellerna eller om de måste kasseras? Jag är väldigt noggrann när jag rensar, trodde även att jag var det vid plockning. Tack för svar!
VAd är detta? Ätbart?
Om svampen som plockades igår ser fin och torr ut, inte slemmig och illaluktande, men blivit lite svart om foten…är det dålig då och bara att kasta? Den har legat rensad på tidningspapper.
Funderar på om jag ska förvälla dagens skörd istället? Någon som vet?
Skulle helst vilja torka men har frosten varit framme kanske?
Nyfiken på hur det gick i kampen mot älgflugorna! Funkade kamfern?
Nyfiken på hur det gick i kampen mot älgflugorna! Funkade kamfern?