Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Alla är som galna efter den här svampen och jag vet inte vad jag gjort för fel när jag tillagat den.
Jag tar bort foten och klipper med saxen till mindre delar (saxen använder jag till att få mindre bitar av kantarellerna i stekpannan) steker sedan i smör och saltar.
Första gången jag åt den tyckte jag konsistensen var som papper.
Andra gången hade jag den i en maträtt jag minns inte vilken och då var den okej!
Om man torkat den,hur gör man då?
Och hur äter ni den?
Sägs att de…mer…
Var på mitt rödgultrumpetsvampställe idag och tittade OCH hittade! Plockade raskt en påse med 2 kg och hade inte ens kommt dit de egentligen växer. De har spridit sig över ett jätteområde sista 2-3 åren och det är kusligt mycket där. Jag som aldrig hittar stora mängder av nån svamp känner mig plötsligt som Joakim von Anka.
Vad jag tycker om hösten! Måste bara få säga detta! Naturen har mycket att erbjuda denna tid.
Har fiskat mycket makrill i år och även rökt makrill själv, det blev mumsigt :)
Har skördat bra med svamp redan o fantastiskt att få ha hittat mandelriska o svarttrumpetsvamp som jag letat efter sedan 2002.
Fortsätt njut av hösten svampvänner :D
Nu har det dykt upp vit slidskivling igen här hemma på flera ställen. Kollade på artportalen men med mitt fynd finns bara 3 registreringar för i år. Är det ett bra år för vit slidskivling eller bara ett bra år här? Ett av ställena, en slidskivling, växer 1,5m från husväggen och där har jag aldrig sett till ngn sådan svamp tidigare..
Ngn som vet hur det ligger till? Verkar iaf som att de trivs riktigt bra här hemma.
Tack på förhand:)
Hej,
jag har varit ute i skogarna o kikat efter KJ men med dåligt resultat. Har kanske hittat 3st.
Har dom inte kommit igång än här i vårt län eller är bara inte ett KJ år?
Områden som jag rör mig i är Landvetter, Hyssna, Horred, runt Lygnern. Jag bor själv i Gbg.
Finns det någon annan som rör sig i dessa områden men med annat resultat? Står inte mycket under rapporter heller om KJ fynd.
Undrarar hur tilllagar man torkad trumpet svamp bäst??
På stubbe av odef trädslag. Lite bitter. Ingen lukt. Gissar på röd flamskivling (Pholiota astragalina).
Någon som kan bekräfta eller dementera?
Hej vänner på siten. Det var länge sen jag var inne. Hoppas ni haft en trevlig svampsommar.
Jag var ute i gränby backar här i Uppsala och hittade dessa utlagda “potatisar”. Visade sig sen vara en sopp av något slag. Riktift hal var den iallafall. Trodde det var smörsopp, men det visade sig inte vara det snälla är det någon som ser vad det är?