Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Är det farligt att äta kantareller som legat i samma kartong som en brun svamp m bruna skivor? Kan vara en Toppig giftspindling.
Hittade denna svamp växande på och runt en murken stubbe i blandad lövskog i Skåne. Kan inte hitta den i någon svampbok trots hjälp av mer svampkunnig granne. Skivorna är parallella, de ser inte ut att vara grenade. Den har en stark otroligt “god” doft. Hatten är 1-3 cm i diameter och de var 3-4 cm höga. Färgen såg ut att vara svart i skogen men skivorna ser mer bruna ut nu.
Efter att ha varit tomt på svamp i Stockholmstrakten verkar det ha exploderat de senaste dagarna.
Mycket Karl Johan har kommit upp men många ser ut som ungarnas barbapappa dvs groteska stjälkar och blek liten hatt.
Bara att kasta eller… ?
Märkte när jag rensade karljohan i dag att en del svampar rodnade just under hatthuden. Är det nån speciell svamp som gör så?
Var ute en sväng nu på morgonen och plockade en hel del KJ, (tror jag)...kanske någon rödbrun stensopp och ev en brunsopp.
Vissa av dem jag TROR är KJ rodnar ej brunlila under hatthuden när man skär i den, snarare är den ljusbrun. Är det något annat jag plockat?
Tänkte servera en bruscetta med en topping med blomkålssvamp, bacon, creme fraiche och västerbottenost. Finns det någon som här ett tips på dricka till detta?
Är det någon i Östersundstrakten som har tid och lust att gå en svamptur den här veckan?
Plockade för 1a ggn citronslemskivling idag, nägra fina ex, hur anrättar jag dem bäst för att inte bli besviken?