misstänker att detta är en läcker riska men är inte helt säker
den utsöndrar en ljusgul saft vid sönderdelning, så en riska är det med säkerhet.
den har även ihålig fot.
Den har ingen skäggig hattkant, så skäggriska är det nog inte. Troligen en skogsriska, och med säkerhet inte någon av våra blodriskor! Läcker riska, eller tallblodriska som den också kallas, blöder en tydligt morotsfärgad saft vid brytning: http://svampguiden.com/art/visa/lactarius_deliciosus
Den var med all säkerhet ingen läcker riska då den vid avkok och stekning smakade riktigt beskt :(
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.