Lite svårt att se tydligt, men sannolikt är det ostronmussling. Inga problem att den frusit, den ser ju väldigt fräsch ut. Men det kan vara lite svårt att få loss dem.
De flesta ser väldigt fina ut, men några få ser ut att ha “sorgkant”, Den bör skäras bort och sen är det bara att avnjuta godsakerna! Grattis!
Den svarta hattkanten - och även andra svarta kanter - kallar jag så!
Här uppe i Mellansverige brukar ostronmusslingarnas säsong avslutas tidigare på året/vintersäsongen, men vintrarna är inte längre som förr i världen! Ostronmusslingen är en ljuvligt god svamp och kan också vara spännande att hitta och skörda! Se t.ex. http://svampguiden.com/forum/visa/102426
Tycker dina ser väldigt BRA ut, jättefina ostronmusslingar! Så ät, njut och må bra! Här är det tyvärr alltför vintrigt väder för en åldringsexkursion, men våren kommer väl snart…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.