Hej
Jag har just fått reda på att hela ängen är full av snöbollschampinjoner. Mycket goda. Men vi mäktar inte med att äta allt.
Kan man frysa in champinjoner( det kanske inte är rätt forum för denna fråga, i så fall ber jag om ursäkt)?
Det känns så tokigt att bara låta allt förgås.
Susanne
Du menar att de ska förvällas? Dvs värmas upp så att de avger en del vätska ( efter jag har tvättat och skivat upp). Inget smör och inga kryddor. Så brukar jag göra med kantareller.
Jag säger också förvälla, man kan mena lite olika saker med det begreppet, men jag gör likadant som både Jan och som du Susanne beskriver, gör likadant som med kantarellerna:)
Det finns väldigt bra information om just champinjoner här på svampguiden. http://svampguiden.com/champinjoner/
Tänk på att snöbollschampinjoner kan innehålla höga halter av kadmium och bör ätas med måtta. De går även bra att torka om man har en svamptork.
Svamp, kitin och kadmium m.m. har vi “pratat” en del om här genom åren, se bl.a.
http://svampguiden.com/forum/visa/262433 m.m.
Ibland när det är billiga champinjoner i affären brukar vi köpa mycket och bara skiva dem och frysa in råa. Sen när vi ska tillaga tar vi dem bara ur frysen och steker direkt. Funkar bra. De vilda champinjonerna brukar vara så maskangripna att det inte blir tillräckligt mycket för att frysa.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.