Det är svårt att säga exakt hur farligt det är att äta de vilda gulnande champinjonerna. Livsmedelsverket rekommenderar dock att man inte äter dem för ofta.
Det är inte från trafiken det mesta av kadmiumet kommer, man har funnit kadmium i champinjoner från mitten av 1800-talet, innan industrialismens intåg. Läs mer om champinjoner: http://svampguiden.com/champinjoner.asp
Vill du ha mer ingående information om kadmiummängder osv. rekommenderar jag att du söker vidare på Internet eller på bibliotek. Hittade en länk du kan prova här: http://mycorrhiza.ag.utk.edu/latest/8melga1.htm
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.