Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Såg att svampguiden finns för iPhone. Finns den för Android telefoner?
Har hittat ett gäng, ingen tvekan om vad det är, men går den att äta? Björnklisterlukten lockar, hehehe… Växte i tät ung granskog tillsammans med blodriskor, röd flugsvamp, och grynvaxingar.
Nu efter flera år av velanden fram och tillbaka känner jag mig redo att testa pudrad trattskivling. Vet redan att en del kanske inte tål den och att man då testar med mindre mängd för att se hur man själv reagerar.
Har läst att man bör koka av den men att den då förlorar mkt av sin smak. Ni som äter den, hur gör ni? Kokar ni av den först? Är det vad ni skulle rekommendera nu när vi ska testa den första gången?
Om vi gillar den och tål den vilket är då det bästa sättet med…mer…
Jag sökte trattkantareller i en tallskog med mycket mossa i Uppland men hittade mest gulbruna riskor och skivlingar som jag hade svårt för att artbestämma. Gissar på att det kan röra sig om Lactarius hysginus och Gortinarius humicolus. Bifogar bilder. Riskan har en hatt på 4-10 cm och är brett trattformad. Foten är 2,5-7 cm lång diameter 1-2 cm. Svamparna var torra men hade en brännande smak. Spindelskivlingen hade lång böjd fot och gulvitt kött som jag ej vågade smaka på. Kan de…mer…
Är detta en Karl Johan?