Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Ber om ursäkt att jag ställer denna fråga här (är inte med i nåt annat forum…) men det finns så många människor här som är kunniga på allt möjligt! :-) Jag ska baka matbröd och tänker byta ut fett mot Kesella - men kan man byta “rakt av”? Alltså 100 g margarin = 100 gr Kesella?
Hjälp….!
Hej!
Om du fått böcker från mig,kan du väl svara!!!!
Annars har posten slarvat bort dem!
Tack till Bettan B eller vem det nu var som skapade kursen vedlevande svampar. Jag har inte innan jag började denna kurs kunnat ana hur underbart vacker vår natur är. Lyrisk efter varje inventeringsrunda.
Dagens svamptur gav ca 8 kg trattkantareller vilka nu väntar på att bli hämtade av svampsugna handikappade, då vår frys sedan länge är full!
Förvånansvärt hur fräscha dessa fortfarande är en vecka in i november.
Det faktum att jag skänker bort överskottet retar ju alltid någon! För mig är vistelsen i naturen mer värd än att sälja svampen.
Sista rycket: är det möjligt att det kan förekomma Philosybin i Svenska Torkade Kantareller? Någon?
Bor på gård i skåne, endast jordbruksmark och hästhagar runtikring, 2-300 m till närmsta skog. Varje år får vi svampar i vår gräsmatta. Skickar bilder, dåliga, svamparna nu små men brukar bli stora, ca 1 dm höga. Bilderna fel i färgen, är ljusare men svagt brunfärgade, först är “skallen” sluten men öppnar sig vartefter de växer. Har aldrig bekymrat mig men nu har jag en valp som ska ha allting i munnen och som gärna vill äta dessa.
Är det giftiga svampar?
IMGhttp://i63.pho…mer…
Förtydligande, är en vanlig svensson och ingen knarkkurir. Så här ser det ut: Mushrooms75.5 gram: Philosybin 75.500cc, street value CAD $566.25 och att sitta i arresten är ingen lek och inget jag hittar på.
I kväll får vi höra Elisabeth Bååht prata om svamp på Nordnytt, 19.15
Hittade idag gott om Blek taggsvamp, kanske bara någon liter ätbara men ändå. Är inte November lite väl sent….