Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Var ute igår och tittade efter svamp, döm av min förvåning! Jag kom hem med inte mindre än 3L kantareller (mätte när jag rensat dem). Fanns både knubbiga sommarvarianten och den gulare varianten. Viss upp till 7 cm höga. Har aldrig hittat så mycket gula kantareller.
Någon mer som hittat höstvarianten/gula?
Hur ser det ut i Västsverige utöver vad som är rapporterat under “rapporter”? När det gäller matsvamp har jag bara sett nejlikbrosking. Min enda vårmusseronlokal verkar ha slagit slint i år igen, och inga champinjoner än. Har även kollat efter kantarell och blodsopp på “tidiga ställen”, men inget där heller.
var i Hågelbyparken i Botkyrka (Tumba)Sdml. i dag, någon hade hittar champinjonerna innan mej och kastat dem ifrån sig, De var så fulla av “mask” att jag inte ville ha dem heller. Champinjonerna var Vägchampinjon,en svamp som smakar rätt så bra trotts sitt grådaskiga yttre (ett sätt att skilja dem från andra champ. är att de har en dubbel ring
Så här (1) såg ”min” dubbelstammiga asp från förra året http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=102426&fnr=1&sok=att
ut idag på fm.
På den södra stammen, bodde en ljus variant av ostronmussling, (2).
Hittade bara några få svampar på min resa till Ukraina. Visar bild på fjällticka från Poltava och tallticka från Krim i en skog nära Jalta, samt första fyndet av kantarell i Trönö.
För den intresserade kommer så småningom bilder och reseberättelse på min hemsida,
http://www.pallin.nu
Är det någon av er “kännare” som vet hur långt in på sommaren man kan hitta fina exemplar på stenmurklan? Har sett nått som liknar en stenmurkla men tror att det är för sent in på sommaren för att det ska vara rätt.
Jag brukar plocka lite Grynsopp varje år och tillaga färsk.
Förra året torkade jag lite grann för första gången.
De torkade smakar inte så mycket, inte ens efter gräddstuvning.
Lite konstigt tycker jag eftersom soppar brukar smaka som bäst efter torkning.
Någon som erfarenhet eller synpunkter?
Förslag på någon annan tillagning?