Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Då är det dax till helgen den 20-22 för fotomässan i Gbg. Dit ska jag :D Någon mer som ska dit?
Vilka andra vitaktiga tickor kan växa på gamla äppelträd än apelticka?
Vad ska man göra om man tror att man hittat en rödlistad art?
Vad bjuder man en vegetarian på när man ska äta kräftor?
Jag funderade på att frittera någon svamp som ersättning.
De svampar som jag har som det är störst hela bitar av är:
förvälld fot på bläcksvamp och div. soppar (eksopp, aspsopp mm)
Någon som har provat att fritera någon av dessa?
Hur i så fall?
Tacksam för tips!
(Vi ska äta vid 19 så det börjar bli lite bråttom.)
(Eller någon icke-svamp rätt, vegetarisk, som går att byta ut kräftorna mot?)
Efter att ha snöat hela natten vaknade vi till 20-30cm snö.Men nu börjar det droppa från taken..Kan det vara våren som hägrar?Jag hoppas det.
Intressant debatt på svt en två timmar lång diskussion med utgångspunkt i debatten som uppstått efter Mats-Eric Nilssons böcker Den hemlige kocken och Äkta vara. I Storforumet deltar förutom Mats-Eric Nilsson även företrädare för Livsmedelsverket, livsmedelsindustrin, politiker, kockar mm. Samtalsledare är Eric Fichtelius.Kolla om ni vill….
Håller på att scanna över diabilder
på svamp jag tagit under flera år till datorn. Hittade denna som jag inte antecknat något om och som jag blir lite konfunderad över. Ser ut som en musseron men tycker mig se saft som från riska både på
den vänstra och den längst upp till höger. Kan det vara en riska och, i så fall, har någon något förslag på art?
Jag ska ordna klassträff för mina klasskamrater som skildes åt 1972.
Några av oss träffades 1982, sedan inget.
Är det någon av er som har något kul tips på lekar eller annat kul som passar 53-åringar. Något så man snabbt kommer igång och identifierar varandra och kommer igång.
Vi ska vara hemma hos mig på landet i sommar.Vi kommer att vara klädda för allahanda aktiviteter.
Igår gjordes 16380 klick.
Skriv på för vargen
http://upprop.nu/0450
var snäll och kontakta mig.Jag har en fråga till dig.
tina_nordberg@hotmail.com
Träbiten på bilden har tillhört en lika grön trädgren som låg liksom splittrad på marken i ett kärrigt område med massor av små björkar. Jag fotade träbiten på ett rött burklock för färgjämförelsens skull, den är väldigt blågrön, man kan tro att den är färgad på “konstgjort” sätt. Är det grönskål som har givit färgen?