Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hejhej! Jag undrar om gullnavlingen är nån bra svamp att äta? Upptäckte just att jag plockat sådana tillsamans med ett gäng trattisar.
Hej!
Jag har torkat en hel del pepparriskor och undrar hur jag ska göra när jag ska använda dem? Räcker torkningen för att få bort de skarpa ämnen o jag kan blötlägga dem som annan torkad svamp? Eller ska de kokas av precis som färska riskor? Hoppas någon risktagare (fniss..) kan hjälpa mig!
Kan man äta den?
Jag har hittat några små, bjärt orange (trodde det var kantarell eller fingersvamp tills jag kom nära) skivlingar. Hatten är ganska rundkullig och utsidan av hatten samt hela foten har taggar.
Något tips på vad det skulle kunna vara? Ska förska ordna bild, inget batteri i kameran just nu bara…
Hej! Jag är en simpel lekman, som i veckan sprang på en mängd lökbroskingar utanför Höör. I min svampbok stod det att det är en utmärkt svampkrydda, men när jag googlade så stod det på vissa sidor att den inte är ätbar. Är det månne någon som har erfarenhet? Tacksam för svar!
Bilder
Ett nytt försök
Hittade dessa två svampar idag, kan det vara sillkremla och grönkremla. Har tittat i svampbok, men det är svårt tycker jag. Är nybörjare i denna svampdjungel.
titta på bilden tack
Är det någon som är bekant med vilka sorter man kan hitta där? God tillgång?
Ska tillbringa en vecka där med en lika svampgalen kompis.
Vi ska bo vid Kroppefjäll.