Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
eller hur ? Och en enda, där det förra året var massor , men nu kunde man gå torrskodd i bäckfåran.
Inte långt därifrån, på gammal körväg genom granskog stod de här svamparna som jag inte kan artbestämma, smakade lite bittert eller nåt iallafall. Jag är inne på spindling men som sagt vet inte, tips mottages.
Vi har ett problem, vår trädgård översållas av stinkande liksvampar. Förra sommaren grävde vi upp och slängde iväg alla vi hittade, men nu verkar det vara dags igen. Det är väldigt frustrerande att känna “likstanken” som sveper in med minsta lilla vindpust, och frustrerande när man inte direkt kan hitta var det kommer ifrån.
Finns det någon som har någon ide om HUR I HELA FRIDEN MAN KAN BLI AV MED ELÄNDET????????
Jodå jag hittade svaveltickan i Gysinge på din beskrivning. Så här såg den ut när jag passerade på söndag 15 juni. Det blev sedan ganska många svaveltickor på min resa, ytterligare en på ek i Salem, Rönninge, sedan flera på pilträd i parken vid Nynäs slott, samt på ytterligare på 3 pilträd i en park i Nyköping. Dom kommer på bildserie, med Gysingetickan först.
regnet öser ner idag och det har åskat.Inte kul att stå i en båt och passa in öljetter i ett kapell.Men det är faktiskt bättre än förra veckans knott, har över 80 bett i ansiktet. Tack för regnet.
Jag skulle gärna vilja ha tips på hur man på bästa sätt torkar och förvarar karl-johan. Jag har förvällt och frusit in, men upplever att de blir lätt “slemmiga”. Tacksam för svar.
Vi har i området runt vårt landställe tyvärr fått ett flertal kalhyggen. Om man skulle gå ut på murkeljakt, hur länge måste man vänta på att finna murklor, och i så fall var ska man leta? Jag har alltid hört att kalhyggen är bra murkel-mark, är det så?
Dagens hundlångrastning i ihållande åska med REGN gav några vårmusseroner att dela med svampgårdsarbetarna!
Bild 1, Hela skörden. Bild 2. Min andel på ett kaffefat. Bild 3. De slemmiga svampgårdsarbetarnas andel.
Sniglarna har tidigare förvaltat sin andel på ett för mig bra sätt!
Vi hoppas alla på mer efter regnet…
Idag blev jag bjuden på en exklusiv efterrätt.Det var en efterrätt med finhackade murklor,hasselnötter,grädde och farin kokt som en sås.Den serverades varm med kall vaniljglass.Mycket gott och annorlunda!
Äntligen något svampliknande i mina krukor. Men vad i hela glödheta är det? Den här är tre cm bred, ingen lukt o ingen fot.
Är det ens en svamp? Någon som vet?
Dom första små knappnålshuvudstora kantarellerna har krupit upp. Rekordtidigt men det har varit blött och varmt så dom trivs väl.
i Kolarbyn, Skinnskatteberg se http://www.kolarbyn.se
den 13-14 september. Övernattning i kolarkoja för den som önskar hyra in sig. Finns åxå vanligt vandrarhem.Öppet för alla intresserade och Tom Sävström kommer o hjälper till med att reda ut vad vi hittar.
Detta är bara en förvarning, inbjudan kommer när allt är spikat. Frågor till: tina_nordberg@hotmail.com