Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Skall du på kurs i Vårdnäs nästa vecka, ta med alla svampar du kan hitta. Det verkar vara torrt där i Linköping. Från Umeå kommer vi med det en del svamp, trots frost så finns det fortfarande en hel del ute i skogen.
Var ute i dag och plockade kantareller i Småland,men hittade även svampar som liknade kantareller men som hade taggar på undersidan.Går dessa att äta?
Hej ,undrar varför jag ej hittat en enda carljohan iår? förra året plockade jag massor!Det sägs att det är olika svampår o det är nog så.Det har inte varit varmt nog antaglien.Är en svampälskare som varje dag är i skogen.
Hej igen som tur är så sover frugan har inte talat om för henne ännu att hon hade rätt *pust*
Går det lika bra att torka rödgul som trattis?
Är det lika sanslöst torrt på din sida av skogen. Jag håller på att bli desperat. Nu mer öppnar jag inte en bild i onödan här på Forumet. Den innehåller ju för f-n bara bilder på jätteskördar av Kantareller eller annat smaskens.
Själv kommer jag snart att rusa ut i närmsta kalhygge och slänga mig raklång med ett jättevrål i torr förtvivlan.
ps. Allt har toktorkat, ån i tomtgränsen som aldrig sinat är knastertorr, samma sak med min damm. Hägern gled förbi ett par varv…mer…
Hej!
Jag plockade vad som ser ut som svarta trumpetsvampar förutom färgen: dessa är violetta/lila!
Tacksam för svar. Nybörjare på dessa svampar.
Hittade forumet för en vecka sedan och har sedan dess läst inläggen flera gånger om dagen.. Tack för att ni finns!
Är själv en glad amatör som älskar att plocka (Göteborg och Uddevalla) men är begränsad av ett fåtal sorter jag känner till, kantisar, trattisar, taggisar och kremlor….... höll på att glömma sopparna. Varje gånga jag är ute i skogen försöker jag ta med mig en okänd svamp hem för identifiering, ibland lyckas jag, men oftast inte. Förra veckan hittade jag des…mer…
Hej, alla svamplockare!
Jag har en fråga om matlagning. Till att börja med, förlåt mitt svenska, det är inte min modersmål J
Jag vet att svenskarna tycker om marinerade svampar, men vad sägs om saltade svampar? I Ryssland äter vi bara sådana: saltade riskor, saltade björksvampar och olika andra svampar som ingen plockar i Sverige. Före jag flyttade till Sthlm visste jag inte att det finns några som tillsätter vinäger till marinad. Jag kraktes nästan när jag provsmakade. Nu är ...mer…
Nu står jag här med min svarta hattmurkla, en hel kasse full, vad gör jag med den…...???
Tänker i alla fall börja med att förvälla den för säkerhets skull. Har även plockat gul kantarell, trattkantarell, några rödgula taggsvampar en liten sopp (Karl Johan) Det mesta är dock den svarta hattmurklan. Är den nåt att ha??? Ska jag blanda alltihop eller kassera och hoppa över murklan?? Vet nån om den är god? Har läst olika bud i denna fråga.
Ska börja rensa nu…......