Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej!
någon med ett bra tips hur man rensar en sopp (Karl-Johan sopp) som växt på en sandstrand?
Fullt med sand på både fot och hatt.
Här i Västerbotten kan man lagra plockade kantareller minst 1 vecka i sval miljö medan soppar, riskor och skivlingar är betydligt mer känsliga och bör tas om hand så snart kan ske efter skörd. Vissa svampar är mer eller mindre maskfria, kantareller, medan andra är maskangripna redan som mycket unga. Maskarna tillhör ju nedbrytarna och det jag egentligen är ute efter är det skydd som kantarellerna har t. ex. den gula, jämfört med andra snabbt nedbrutna svampar? Vad beror det på?
Hej! Jag skulle vilja höra med er kunniga om vilka slags soppar detta kan vara?
Plockade utanför Leksand i en blandskog, främst löv. Hittade precis bredvid eller mitt på en bred grässtig som klipps då och då.
Nr 1 och 5 mörknande ganska snabbt när jag delade dem.
Är alla ätliga?
Tusen tack för hjälp :)